Πάνε 15 χρόνια από την ίδρυση του QLS. 15 χρόνια που με τη δύναμή του, τα σχολεία μας ανοίγουν πόρτες. Άνοίγουν πόρτες στην ποιότητα της εκπαίδευσης, ανοίγουν πόρτες πρωτοπορίας σε δραστηριότητες, ανοίγουν πόρτες ευκαιρίας στους μαθητές. Άυτές οι τελευταίες είναι πόρτες που οδηγούν τα παιδιά σε όμορφες διαδρομές, σε απίστευτες εμπειρίες, σε πολύτιμες γνώσεις που στην σημερινή πεζή πραγματικότητα δε θα είχαν ποτέ την ευκαιρία να βιώσουν.


Ποιες από αυτές τις ορθάνοιχτες πόρτες να πρωτοθυμηθούμε. Τα πανελλήνια μαθητικά συνέδρια; Τις συμμετοχές σε online σχολικά debates; Την ευκαιρία για γνωριμία με τον μαθησιακό; Και τόσα και τόσα άλλα που στη
δεκαπενταετία του QLS αποτέλεσαν τους φωτεινούς φάρους σηματοδοτώντας την έγνοια του φορέα για τους μαθητές.
cΈτσι λοιπόν, το QLS έφερε στις 8 & 9 Άπριλίου στην Ελλάδα Βρετανούς εκπαιδευτές απεσταλμένους του ιδρύματος The Princess Diana Award, οι οποίοι εκπαίδευσαν μαθητές μας δημιουργώντας έτσι τους πρώτους Anti-bullying Ambassadors στην Ελλάδα. Τα παιδιά αυτά θα μεταλαμπαδεύσουν αυτή τη γνώση στους συμμαθητές τους.
Διαχρονικά η στάση μας απέναντι στον σχολικό εκφοβισμό υπήρξε ιδιαίτερα σοβαρή και άρχισε την προηγούμενη δεκαετία με σεμινάρια προς τους καθηγητές μας, την εποχή που λίγοι στη Ελλάδα μιλούσαν για αυτό το τόσο σοβαρό θέμα. Έτσι η νέα δράση του QLS βρήκε όλα τα μέλη του φορέα έτοιμα να την αγκαλιάσουν. Πράγμα όμως που επέτρεπε συμμετοχή μόνον σε λίγους μαθητές από το κάθε σχολείο QLS.
Έτσι οι τέσσερις πρώτοι Anti-bullying Ambassadors του Βόλου, ήταν οι μαθητές μας, Γκλάβα Σοελίνα, Β’ Γυμνασίου, Δεληστάθη Μαρία, Β’ Γυμνασίου, Γκλάβα Τζοάνα, Ά’ Λυκείου, Καραμπάσης Μάριος, Γ’ Λυκείου
Τα παιδιά αυτά είναι τώρα έτοιμα για την πρώτη δική τους δράση στο Βόλο. Τους αξίζουν συγχαρητήρια για την επιλογή τους να εμπλακούν σε αυτή τη δράση κατά του σχολικού εκφοβισμού. Εμείς στα σχολεία ΆΝΕΤΟΠΟΥΛΟΥ – HUTTON το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι είναι τιμή μας να έχουμε κοντά μας παιδιά όπως οι παραπάνω πρέσβεις και πρέσβειρες.