Το School-in-the-Cloud είναι το Ιντερνετικό Σχολείο ΑΝΕΤΟΠΟΥΛΟΥ-HUTTON. Έχει στηθεί επάνω στην πλατφόρμα της Moodle, την οποία χρησιμοποιούν τα περισσότερα πανεπιστήμια του εξωτερικού, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιονδήποτε Ηλεκτρονικό Υπολογιστή (Desktop ή Laptop), καθώς και σε οποιαδήποτε συσκευή Tablet ή Smartphone.

Ιστορικά, το School-in-the-Cloud δημιουργήθηκε με στόχο:

  • Να κάνουμε το homework των μαθητών μας πιο διασκεδαστικό
  • Να βοηθήσουμε απόντες μαθητές να μάθουν όσα έγιναν στη τάξη
  • Να δώσουμε σε γονείς μικρών μαθητών ένα παιγνιδοτρόπο για να συμμετέχουν
  • Να κάνουμε το EDUTAINMENT πράξη. (Education+Entertainment)

Όμως η πρόσφατη πανδημία, μας έδωσε νέους στόχους. Μας έβαλε στη διαδικασία της δημιουργίας εικονικών τάξεων, όπου τα παιδιά συμμετέχουν σε ένα ολοκληρωμένο μάθημα από την ασφάλεια τους σπιτιού τους. Το σημαντικότερο είναι ότι μας υποχρέωσε να μπούμε στην άμεση εφαρμογή της εξ αποστάσεως διδασκαλίας με όλα μας τα τμήματα και σε όλα τα επίπεδα.

Ήταν ένα πείραμα που στέφθηκε με επιτυχία, αν δει κανείς τα αποτελέσματα μας στις εξετάσεις του Cambridge. Άρεσε στα παιδιά και στους γονείς! Τόσο που αρκετοί από αυτούς μας ρωτούν αν θα μπορούσε να συνεχίσει και μετά την πανδημία.

SCHOOL-IN-THE-CLOUD ΚΑΙ ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

Με τη χρήση του ιντερνετικού μας σχολείου στην ξενόγλωσση εκπαίδευση δίνουμε λύσεις ποιοτικής διδασκαλίας σε όλους τους μαθητές. Γιατί όλοι οι μαθητές έχουν τις ίδιες δυνατότητες ανεξάρτητα από το πόσο μακριά κατοικούν από ένα ποιοτικό σχολείο σαν το δικό μας ή από τι είδους δυσκολία μπορεί να έχουν στις μετακινήσεις τους.

Ακόμη και ο μαθητής του πιο μακρινού χωριού μπορεί να συμμετέχει το ίδιο ενεργά και να απολαμβάνει την ίδια διδασκαλία από τους ίδιους έμπειρους και συνεχώς εκπαιδευόμενους καθηγητές μας.

Αν αυτό δεν είναι ίσες ευκαιρίες, τότε τι;

ΜΗΠΩΣ ΤΟ SCHOOL-IN-THE-CLOUD ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΕΨΕΙ

Από την πρώτη μέρα λειτουργίας του το School-in-the-Cloud απευθύνθηκε στους πολύ μικρούς μας μαθητές. Με λίγη βοήθεια από τη μαμά ή το μπαμπά, πολύ γρήγορα τα παιδάκια εξοικειώνονται και τα καταφέρνουν μόνα τους. Τα μεγαλύτερα παιδιά δεν έχουν απολύτως κανένα πρόβλημα στη χρήση και τη συμμετοχή σε μια 100% online εκπαίδευση.

Την πρώτη φορά που θα μπείτε στο School-in-the-Cloud θα σας δοθεί guide σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή με πολύ ξεκάθαρες οδηγίες που θα ανοίξουν εύκολα σε σας και τα παιδιά σας το δρόμο στο μέλλον της εκπαίδευσης.

ΜΗΠΩΣ ΤΟ INTERNET ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ

Η άποψή μας είναι ότι το Internet είναι τόσο κακό όσο και ένας δρόμος με πολύ κίνηση που οδηγεί σε ένα ταξίδι στον γύρω του κόσμου. Είναι ένας δρόμος που σίγουρα έχει κινδύνους, αλλά που όμως πρέπει κάθε άνθρωπος να μάθει να τον διαβαίνει, πάντα με προσοχή και σεβασμό, γιατί δεν θα μπορέσει να το αποφύγει και πολύ σύντομα θα βρεθεί στην ανάγκη να τον διασχίσει.

Κάπως έτσι και το Internet είναι κάτι που πλέον δεν μπορεί κανείς να αποφύγει. Σίγουρα έχει κινδύνους και γι’ αυτό πρέπει τα παιδιά να μάθουν να το σέβονται από μικρές ηλικίες και να το χρησιμοποιούν μόνο για καλό. Και τι να είναι άραγε πιο καλό από το να το χρησιμοποιούν για την απόκτηση γνώσης.